Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

søndag 11. april 2010

Tid for terrasse.

…vips så kom våren som for noen uker siden bare var en fjern god tanke. Snøen forsvinner i kanonfart og blottlegger en sliten terrasse sammen med de tingene vi ikke rakk pakke vekk i høst...
Gjør du en ekstra innsats på våren, kan du nyte et vakkert terrassegulv resten av sommeren, og ikke minst få kjenne de første varmende solstrålene på kroppen mens du holder på.

Husk at den viktigste biten er rengjøringen!
En god terrassefornyer bleker også ned terrassen slik at den holder seg lys og fin i årevis… Husk at dette er sterke rensemidler, så bruk verneutstyr.

Trinn for trinn.


-fukt terrassen med en hageslange slik at rensen ikke tørker ned i treverket.

-legg på en dypvirkende rens med en trykksprøyte eller beisekost.

-la terrassefornyeren virke i ca 15 minutter for du på nytt dusjer lett med vann over terrassen.

-er terrassen veldig skitten kan den med fordel skures over med en terrasseskrubb.

-skyll godt med rent vann fra hageslangen, å la overflaten tørke minst et døgn før du oljer.


*husk at også nye gulv må rensen for å unngå misfarging i oljen fra impregneringen*

Hva slags olje?


-Det finnes mange oljer på markedet. Alt fra de helt billige som inneholder en god del White sprite. Velger du denne må du belage deg på å olje en 2-3 ganger i løpet av sommeren.

-Et annet alternativ er en vanntynnet beis. Denne har lengst holdbarhet og du kan få den i mange fargetoner. Velger du en beis med fargepigmenter får du den optimale beskyttelsen mot UV-stråling og får samtidig en behandling som beskytter godt mot fuktinntrenging og sprekkdannelser.

Holdbarhetsintervall1-3 år, avhengig av slitasje og værforhold.

NYHET: Terrassbeis med antiskli.

-Det finnes også et annet alternativ for deg som ønsker en terrasse som er tryggere å gå på med våte føtter.

Denne terrassebeisen inneholder alkydoljer noe som gjør at den gir en finere glød i treverket i forhold til en vanntynnet beis. Er spillet i treverkets overflate viktig for deg er dette din beis! Vedlikeholdsintervall 1-2 år.


Tips til jobben.


-en trykksprøyte til å fordele såpen er et godt hjelpemiddel.

-en terrasseskrubb kan du sette på et kosteskaft. Da sparer du ryggen og knærne. Denne har en stiv kort bust som ikke blir skadet av rensemiddelet.
http://www.jordan.no/no/Rengjoring/Produktoversikt/Langkoster-Borster-og-Feiesett1/Ute/Terrasseskrubb/


-en god terrassepensel med vinkel gjør at du kan stå oppreist å fordele oljen. Du kan også legge den på med rull, men må da uansett etterstryke for å få fordelt oljen i riktig mengde.

-vær forsiktig med bruk av høytrykk og terrassevasker. Disse kan fort flise opp terrasseplankene, og er ikke nødvendig for et godt resultat.

*husk at du ikke skal legge en film på plankene med oljebehandling, tørk vekk olje som ikke har trukket ned etter 15 min*Ha en fantastisk vår, og kos dere på terrassen.Trude & Heidi, Maleriet fargehandel.

5 kommentarer:

 1. Jeg har vært så dum å beise terrassen i fjor - med en rød terrassebeis. Den er veldig fin å se på...men alt støv/pollen/skitt synes så godt! Jeg skulle ha beiset med en lysere farge, det skjønner jeg nå. Men det går vel ikke an å beise oppå med en lys farge? Hva skal jeg gjøre? Slik det er nå, må jeg vaske gulvet med mopp flere ganger i måneden. Hjelp!

  SvarSlett
 2. Du kan la solen tære den over sommeren og til våren bruke en terrassefornyer med noen lutstoffer for å bleke den. Det er ikke sikkert dette tar alt av farge, så alternative da er å slipe dessverre.

  Mvh Heidi, Maleriet fargehandel.

  SvarSlett
 3. Hei
  Jeg har prøvd å gjøre vask og oljing slik det er beskrevet overalt. Men det ser foreløpig ut som en total fiasko. Det kan se ut som om jeg har skrubbet for hardt? Det er felter som er helt gråe og det ser ut som om jeg har raspet opp slik at det står opp kort bust på selve terassen. Dette er bare enkelte steder , men veldig stygt. Noen tips?

  SvarSlett
 4. Jeg tror bare du skal ta det rolig. Mulig du har rensa væla godt slik at du har fått litt fiber-reisning. Slapp av til det er tørket du, da vil nok skjolder forsvinne. Om det fortsatt skulle sitte igjen løse fiber drar du lett over ,med 180 slipepapir før du oljer :O)

  Mvh Heidi

  SvarSlett