Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

torsdag 14. april 2016

Teak + Teal = sant!

For noen uker tilbake kom jeg over et innlegg på facebook, hvor noen ikke lenger hadde plass til dette utrolig tøffe teak-skapet; med lys og speil, og greier! Pæra hadde selvsagt gått, så det fikk være en overaskelse om lyset fungerte som det skulle.

Når vi fikk sett litt nærmere på skapet, var det i utrolig bra stand, og det var nesten "for gæli" å ødelegge det med maling. Men, noe pynt måtte det jo få! Det eneste å utsette var en myntstor rød ring, og litt missfarging på innsiden, så her bar mulighetene på seg.

Jeg ville gi skapet litt mer personlighet med bitte litt farge, og beholde mesteparten i originalutseendet. Jeg fant en ordentlig kul tapet blant tapetrestene som dessverre har gått ut, samt en knalltøff grønnfarge som matchet. Grønnfargen har jeg mikset til selv, men ønsker du noe i samme sjangeren, så er S4050-B60G "Riogrønn" utrolig nærme!

Jeg malte med den minste penselen jeg fant, detaljer på skapet. Et lite tips; sett møbler på bruskorker, så kan du male beina helt ned uten problemer! 

Jeg brukte resten av en boks vi hadde stående, Nordsjø sin nye gulvmaling; Perform+ Diamond Floor, en maling som er ekstra flekk og ripebestandig. Denne kommer i 40-glans (halvblank) og er supergod å jobbe med. Den tørker innmari fort (her snakker vi omtrent 10 minutter!) så den er litt vrien å male møbler med. Derimot er Ambiance Superfinish et mer egnet produkt og det vi anbefaler til møbler. Denne gir sprøytefinish, er slitesterk og selvsagt vannbasert. 
  

Tapeten skjærte jeg et par millimeter mindre på alle sider enn hva dørene er, slik at de ikke blir stygge i kantene. Jeg satte tapeten på innsiden av skapdørene, som gir en wow-effekt, og for å dekke missfargingen på døren. Tapeten limte jeg direkte på dørene med Nordsjøs tapetlim beregnet for fibertapeter ("Vevlim Ekstra"). Til slutt byttet jeg ut knottene til noe litt mer spennende og passende, og renset de urørte flatene med  Liberons møbelrens. Jeg hadde et lite håp om at de røde pigmentene kun satt i overflata, men neida... Etter å ha innsett at møbelrensen ikke fjernet fargen, konkluderte jeg med at den bare får være sånn! Hadde jeg begynt å pusse, kunne jeg ha gjort skaden større med både dype groper og glansforskjeller. Etter en runde med rensen, smurte jeg over med Liberon Finishing Oil. 


Endelig ferdig! Det eneste som gjenstod var å sjekke lyset... MEN NEIDA! Da gikk selvsagt låsen i stå, og skapet var ikke lenger mulig å åpne. Det viste seg at nøkkelen som hadde fulgt med, ikke hørte til - og nå skulle den si takk for seg. Så da var det bare å begynne å vri med alskens andre nøkler vi har på bruket her, da... Nå har den, etter mye stygge ord og trusler, endelig innsett at slaget er tapt og ny nøkkel herjer. 

Tada! LYSET FUNGERER!

Her er det ferdige resultatet!
www.nordsjo.no

Skapet står nå i all sin prakt i butikken, 
og venter på sitt nye for-alltid-hjem! 

Selges kr 1000,-

// Marthe

2 kommentarer:

  1. Hei! Er det kun brukt møbelrens og ingenting annet på selve treet?

    SvarSlett
  2. Hei hei - det har dessverre blitt en glipp her. Det ble smurt over med Liberon Finishing Oil med ei fille etter rens :)

    SvarSlett