Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

fredag 22. januar 2016

DIY tapet av tapetresterHvis du er som meg og har masse tapetrester liggende, enten det er ruller fra en tidligere oppussing, gamle tapetbøker eller små rester/skatter har jeg endelig kommet opp med en måte å bruke mine.
Jeg er veldig glad i farger, det er ingen hemmelighet. Men dette kan gjøres i alle stiler og former, er jo bare å prøve seg frem!
Tapetrestene jeg hadde var både med mønster og forskjellige farger så jeg har gjort mitt beste for å "sy det sammen" på en balansert måte.

Veggene er i utgangspunktet malt med Maleriet Fargehandel sin egen farge

Show Grå, Ambiance Silkematt fra Nordsjø

 Dette er en varm gråfarge som hjemme hos meg opplevdes som brun utover dagen,mens den var grå på morgenen. Fargene oppleves som forskjellig fra hvilken himmelretning rommet får lys fra, dagslys, kveldslys, og hva slags lyskilder man har inne. Derfor er det lurt å låne med seg fargeprøver, eller kjøpe en fargeprøveboks først.

Til sukkertøyfargene jeg har på møblene passet ikke denne brune gråfargen så godt som jeg hadde håpet. Her kunne jeg selvfølgelig valgt å male på nytt, men jeg elsket fargen, og at det ble mørkere på soverommet, etter å hatt bomull på veggen i lang tid.
Her er bilde av sånn det var
Jeg har vært veldig glad i bildeveggen jeg hadde over sengen, men da rommet ble malt grå/brunt så ble det feil å beholde denne, da rommet så mye mindre ut.
Idéen var å bruke tapetrester på en ny måte. Har sett andre har satt opp firkanter inntil hverandre, men følte ikke at dette var noe for meg. Da jeg scrollet litt på Pinterest så jeg flere som hadde malt veggen sin i et orientalskt mønster som jeg likte godt, men ikke gadd å male selv. Voilà! Mye bedre å slå sammen idéene til én! Klippe og lime tiltaler meg fint.
Først skrev jeg ut en passende mal jeg fant på nett. Skrev den ut på fotopapir i A3 for jeg ønsket litt størrelse og tykkelse på malen. Klippet den så ut ved å brette den først på midten, og så på siden for at alle kantene skulle bli like.
Så var det bare å sette igang med en tynn sprittusj/penn og en saks.
Da jeg hadde klippet ut et riktig godt antall (130 stk) begynte jeg på veggen.
Dette gikk forbausende lett og var relativt fort gjort i.f.t hva man skulle tro.

Tapetrestene jeg har brukt er stort sett fra Eijffinger, men her er det bare å velge å vrake i den stilen man liker. Om alle er tapetene er forskjellig eller om de er like så vil det bli et fint resultat.
Dermed ble der klart for å lime tapet, med tapetlim på veggen.
Den første jeg satte opp var jeg nøye på at skulle være rett, så jeg hadde et godt utgangspunkt.
Her syntes jeg det var best å lime to og to nedover av gangen, mens jeg hele tiden målte at det var samme avstand til neste rad.
Siden hverken tak eller vegger er rette hos meg, var det beste å følge øyemål. Det ble ganske likt hele veien. Har du et vater tilgjengelig er dette selvsagt det beste, men siden jeg har lasersyn (og vateret lå ute i garasjen) så droppet jeg det.


Det ble til at jeg måtte klippe ut rundt 30 stk til, etter å ha revet en rad der og noen borti hjørnet der, og måtte ha noen nye. Her er det lite plass til å legge ting utover, så jeg la tapeten underveis. Det jeg har vært nøye på er å sortere de etter farge, og fargestyrke. Siden jeg hadde noen få med mønster, og et par veldig mørke/lyse ble disse puttet inn ettersom hvilken farge de hadde.
Til slutt kunne jeg ikke ombestemme meg noe mer, da jeg gikk tom for tapetrester.


Tada! Jeg er SUPERFORNØYD! :-D
Dette er både farger og mønster som jeg liker.


Kommoden jeg har pusset opp kan du lese om her:

Redesignet kommode med dachser på

Sengen er malt i

S 1050-B40G, Boblebad, Ambiance Superfinish 40 fra Nordsjø 

En meget slitesterk maling, perfekt til møbler!

Med denne veggen føler jeg at alle fargene i rommet harmonerer bra, og nå klarer jeg å slappe av her inne igjen :-)

Ønsker dere alle en fin helg!

Inger


1 kommentar: