Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

mandag 3. januar 2011

Hyttestolene trenger en overhaling

Hyttestoler med typisk hyttefarge...

Jeg regner ikke med at det bare er meg som har sånne stoler på hytta. Jeg for min del syns det blir litt mye hyttefarge og med ubehandlet panel all over så må noe gjøres!


8 stk stoler skal til pers - og etterhvert et bord med understell i samme farge...
Disse har tidligere vært malt i rødt og har lasur på toppen.Stolene ble renset med trerens og deretter fikk hele et strøk med vannbasert heftgrunn.
Både under....... og over :)Etterpå ble de malt i fargen SOFT DESERT.
Dette er en farge som har ganske mye gult i seg. Nede i sjappa syns jeg den blir for gul, men oppe på hytta hvor det er mindre lys så blir den akkurat passe gråbeige :)
Dette viser hvor viktig det er å se fargen i sitt rette miljø - det påvirker fargen utrolig mye! De jeg syns var fine her ble bare grå og stusselige der oppe...

Årstall ble satt på med sjablonger og her brukte jeg Inova Sølv blandet i fargen WIND. En varmere sølvfarge som gir fint skimmer - en selvfølge på sånne prinsessestoler.


Tiril har fått sin stol.......og det har Mie også :)Ble ganske så fine syns jeg og det gjorde jentene mine også.
Veldig stolte av egne stoler på hytta :)

Ønsker alle et riktig godt nytt år!

Nyttårshilsen fra
Trude

8 kommentarer:

 1. Kan tenke meg jentene synes det ble stas med egne stoler :) De ble kjempefine :)
  Takk for at dere deler tipsene med oss :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 2. Hei, jenter! Tusen takk for superkoselig julegave i posten! Kluten er allerede i bruk!

  Takk for all inspirasjon hos dere i året som har gått. Jeg ønsker dere begge ett nytt flott år! Må det bli slik dere drømmer om!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 3. Du? Nå skal jeg jammen sende deg en mail med et bilde av det første nattbordet ;) Det ble et samarbeidsprosjekt mellom meg og tenåringen på 15 så resultatet er ikke perfekt, men skrekkelig sjarmerende.... jeg har allerede fått kommentarer på det! :) Mangler finnishen enda da.. ja ja nok snakka.. sender deg en mail og tusen takk for den KULESTE tapeten EVER!

  SvarSlett
 4. Hei jenter;)
  Jeg må bare komme med MASSE skryt for alle de herlige og inspirerende innleggene deres;)
  Er fantastisk hva dere får til... jeg har nå sittet og bladd med laaaangt tilbake, og jeg kom over et prosjekt som tok pusten fra meg!
  Det spisebordet med 4 stoler dere malte i en beige farge og med tapet på sidene og lammeskinn på stolene! FANTASTISK LEKKERT!

  Jeg kommer til og følge dere tett fremover, hihi...

  Mange klemmer fra Line

  SvarSlett
 5. Takk skal du ha Line. Trude skal i vei å hente en del møbler i morgen, så her blir det mer å følge med på ;) Ja spisestun ble rett og slett feeeeet, den og Ekteskapet er vel de som har vært vanskeligst å sende ut av hus.

  Mvh Heidi

  SvarSlett
 6. Så fine stolene ble Trude!! :)
  Så gøy å følge dere og bloggen deres... :) Blogger litt jeg også men er ikke noe storblogger.. ;) Men prøver å oppdatere litt etterhvert som det skjer ting i huset ;)

  Klem fra Cecilie :)

  SvarSlett
 7. Her var det mange fine maletips!
  Et par spørsmål:
  Når man bruker vannbasert grunning må man også bruke vannbasert maling?
  Jeg har noen møbler jeg vil pusse opp. Blant annet et bord. Er det lurt å bruke oljemaling? Er det litt sterkere? Hvilken maling anbefaler dere?
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 8. Hei Kristin. Jeg vil tro du finner svar på det meste på denne linken:
  http://www.viivilla.no/Slik-maler-du-gammelt-trepanel.aspx?menu=&area=&noarea=0&category=&std=false

  Husk at en vannbasert gulvmaling ikke blir skikkelig hard før etter noen uker, så bruk beskyttende brikker på bordet en stund.

  Du kan nok legge oljemaling over en vannbasert hefgrunning, men det beste er å bruke produkter med samme tynningsmiddel.

  Mvh Heidi

  SvarSlett