Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

fredag 12. november 2010

Det var en gang en messinglampe...

Hvem er det ikke som har en sånn liggende eller kommer over på loppis... Egentlig fine lamper men feil metall.. Skulle jo gjerne hatt den i tinn eller noe som ligner :/

Da er det bare å ta frem sprayen igjen og sette igang :)

Først maskerte jeg lyspæreholderene i plast og ledningen. Deretter renset jeg hele lampen med malerrens.....før jeg la på et lag med primer på spray.
Dette for å være sikker på at lakken skal sitte på messingen.Deretter ble lampen sprayet med sølvlakk i flere omganger.


Og sånn - da er lampen ferdig og fin...Ehhh forresten - dette ble ikke noe fint. Disse ble jo bare litt for mye plast!
Hmmm her må det gjøres noe annet.... :/

Sånn ja - det ble mye bedre :) Limte på en liten bit med tapet fra Casadeco sin bok Romance. Som Heidi sa; nå så det jo ut som pynta stearinlys :)Var vel også meningen at denne skulle selges, men tror faktisk denne havner over kjøkkenbordet mitt jeg!

Ny lampe til jul på meg :D

Glødende hilsen
Trude

9 kommentarer:

 1. Dæven. Den er helt rå. Hvor får dere det fra...

  SvarSlett
 2. Lekkert:DDDD Jeg har et fagspørsmål:DD Jeg har lyst til og male flisene over kjøkkenbenken/ bak komfyren. Hva kan jeg gjøre med de, uten og måtte rive flisene ned? Jeg var i malebutikken i sentrum her i byen i stad. De selger maling, tapet og gulvbelegg, men utover det så virker som om de har null peiling.Og utvalget er utrolig dårlig. håper på hjelp:DDD En award til dere, på min blogg!!!! Om dere vil ta i mot:DDDDD klemz

  SvarSlett
 3. Hei Hjerterdama :O) Skal svare deg jeg, skal bare puste litt etter en hektisk dag i sjappa.

  Award til oss....weeee, ja den skal vi ha på siden. Meeeeeen, er jo litt "ny i faget" så må finne ut av hvordan først ;P

  SvarSlett
 4. Her har du link til spm ditt Hjerterdama :)

  http://www.viivilla.no/eksperter/spor-malingseksperten/male-fliser-pa-badet-59218.aspx?menu=&area=&category=

  SvarSlett
 5. Lampa ble kjempefin og vil sikkert bli fin over kjøkkenbordet!
  Alltid spennende å følge disse oppussings prosjektene deres...:-)
  Og speilkommoden under her ble bare såå flott!

  SvarSlett
 6. Hei! Vet jeg spurte dere tidligere om Alfabet pute fra Borge, men fant faktisk fine kopier på Obs interiør...Skulle bare ha en, så da kjøpte jeg den...Eller lurer jeg på om dere kan legge ut bilder av hvilke veggord dere har fått inn slik at det går ann å bestille??:-)) Jeg ønsker noe som kan passe til kjøkkenet, hallen og et på soverommet. Det på soveromme ønsker jeg egentlig "Always kiss me goodnight"...Har dere den? I hallen var det vel "Home is were the heart is". HAr sett ulike på nett, men liker ikke bokstav typen...Den kaffepause teksten var også fin til kjøken.....Hva koster den? Flott om dere kan svare på min blogg, så finner jeg igjen svaret.... Flott blogg dere har! Klem fra meg!

  SvarSlett
 7. http://antibloggeren.wordpress.com/

  Her er den!

  SvarSlett
 8. Har tenkt å male spisebordstolene mine. De er i eik, men er svært slitte. Jeg har lyst til å bruke en metallfarge - tinn eller sølv eller noe i den duren. JEg har lett på nettet etter en god maling og hvordan jeg evt kan gå fram for å få et godt resultat. Har dere et godt tips til meg?

  SvarSlett
 9. Hei Anonym.

  Da kan du bruke Inova Metallic. Først renser du, grunner med Heftgrunning V for så å legge metallmalingen på toppen. Denne finnes i flere farger og er å finne på Trend-kartene til Nordsjø. Pga metalleffekten er det viktig at den strykes på samme vei. Bruk en fin fordriver eller en god malingspensel til dette. Den er ikke egnet til store flater som eks bordplater nettopp fordi effekten påvirkes av strukturer, men er super på slikt som bordben ol. Skal se om vi ikke får blogget om dette produktet en dag. Har brukt det på bena på et bord vi har stående i sjappa vår :O)

  Styk motsatte sider på stolbeina å la dette tørke før du tar de 2 andre.Da får du tørket unna overskuddsmaling som legger seg rundt kantene med en fuktig fille. (også slipper du å veive borti halvtør maling) for da blirre krøll vettu ;)

  mvh Heidi

  SvarSlett