Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

tirsdag 16. august 2011

Den stygge andungen ble til en vakker svane.....

Denne sjenken fikk vi med på et lass vi hentet for en gooood stund siden. Den var malt delvis hvit og  var egentlig sånn passe stygg.... Var lei hele sjenken der den stod som en stygg hvit kloss i sjappa og vi fant ut at denne må vi bare få malt og bli kvitt!

Men som eventyret sier den stygge andungen ble til en vakker svane :)


Sånn var den nå...Når man skal male bein på møbler så kan det ikke alltid være like lett når de er runda av som her. Legg en bruskork under hvert av beina og den kommer akkurat passe opp fra pappen :)


Denne sjenken skal faktisk bli hvit!!! Et lite unntak i alle våre prosjekter. Valgte hvitfargen WHITE ORCHID fra Nordsjøs nye fargekart Indoor Living White.
Den er svakt grålig, men oppleves som hvit.


Nøkkelbeslagene er i utgangspunktet fine, men de er malt over. 
Blir vel sprayet med litt felglakk skal du se :) 
Disse klumpete og mindre pene håndtakene ble banket av...


Stikkskrape og hammer duger som bare det og det klarer du selv!
Trenger ikke mannfolkbein for å gjøre det her... :P


Sparklet lett over for å jevne litt og pusset over til slutt. Dørene skal bli kledd med tapet så det trenger ikke være dønn strøkent.

Sjenken er malt og dørene er klar for litt tapet

Tapeten er fra amerikanske York og boken Bella Rosa. Dette er en sølvfarget tapet med glassperler. Gir et utrolig fint skimmer og hadde litt samme svungen som mønstret på sjenken :)

Finfiiint!!Hyllene var litt slitte i lakken og så ikke pene ut. Renset de og la på et strøk med Tyrilin Interiørbeis i en selvmikset gråbrun farge.
Tyrilin Interiørbeis er en god beis som trenger godt inn i treverket samtidig som man har tid til å stryke den godt ut. Kan virkelig anbefales på ubehandlet panel istedetfor panellakk :)


Litt vanskelig å se hvordan hyllene ble men de ble veldig fine - bare stol på meg altså!Bestikkskuffene fikk også litt tapet - her med litt grårosa toner fra Casadeco og boken Ikebana. Alltid fint med litt rooooosa :)Pynta opp på innsiden av dørene også - brukte to uttrykk som står godt sammen...


Her er felglakken på plass og har gitt omtrent samme skimmer som tapeten har


Finfine knotter fra Ipa Bjoll :)


Lekkert :)Siden sjenken bare har en nøkkel måtte vi finne på noe her også.. har jo en svær pose med diverse stjæsj vi kjøper når vi snubler over det.. kan jo alltids få brukt for det veitu! Dette var egentlig ei snor for å henge gardinen til side, men nå henger nøkkelen i den.
Stiftet den fast i toppen av sjenken.
En stygg andunge har blitt til en vakker svane...

...og denne setter snart kursen mot fantastiske Romsdalen og Åndalsnes til min barndomsvenninne og brevvenn derfra :)Tuddelu fra
Trude :)11 kommentarer:

 1. I tillegg til at skjenken ble snasen, fikk jeg jo faktisk 2 tips her. Jeg sliter fortsatt med skapet mitt, klarer ikke bestemme meg helt for hvordan det skal bli. Uansett, bruskorker og stifte fast nøkkelen var jo genialt jenter! Dere er så innmari flinke, og gir ihvertfall meg masse inspirasjon. Keep up the good work!

  SvarSlett
 2. Herlig! Tusen takk for flott inspirasjon! :)

  SvarSlett
 3. Helt herlig makeover! Sjenken ble knallfin!
  Smart og dekorativ ide å henge nøkkelen sånn :)

  Om man derimot vil ha tak i nøkler til slike møbler (kjøpte en gang en låst en som manglet nøkler -. stor spenning til hva som var inni da ja!( , er det bare å stikke innom hos en låsforhandler. De har svære knipper med nøkler man kan få låne med seg hjem å prøve :)

  Ønsker dere en fin dag :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 4. Den ble kjempeflott, får mye inspirasjon av å se på prosjektene deres. Bare et lite spørsmål, lakker dere over tapetet?

  Hilsen fra Britt

  SvarSlett
 5. Rett og slett helt Nydelig :)

  klem

  SvarSlett
 6. Britt; har ikke lakket over tapeten her. De få gangen vi gjør det er når vi bruker tapet på toppen av kommoder, skap og bordflater :) Da får å få en mer slitesterk overflate. Trude :)

  SvarSlett
 7. Fantastisk som alltid....blir vel vaffelfrokost i morra igjen kan jeg tenke meg...en dag kjem æ :) Goklem

  SvarSlett
 8. Herlig! Alltid moro å se resultatet når gamle slitte møbler som får ny lekker drakt!
  Følgere dere videre, for dett vil jeg se mer av:)

  God onsdag :)

  Beate

  SvarSlett