Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

tirsdag 19. juli 2011

Latskapet skrider frem...


Vi har hatt en periode med skikkelig latskap når det gjelder oppussing av møbler. Lageret vårt er ikke tomt og kommer nok heller aldri til å bli det.... Med vår finn.no- og loppisavhengighet så er faren liten for det!
Men over til latskapet som bare måtte bli navnet på dette prosjektet!

Dette skapet hadde vi plutselig til vår disposisjon takket være vår kjære venninne Fru Karlsrud. Hun jobbet på et loppis i byen og ved loppisslutt stod dette igjen 
og hun var snar med å ringe for å lure på om vi ville ha.....  :)

Sånn var nå skapet når vi hentet det.
 
Fine detaljer på dørene

 
Mye god lagringsplass inne i skapet


 Først ble selvfølgelig hele skapet renset med en malerens. Deretter ble deler av det grunnet med heftgrunn. De stolpene som ikke er grunnet, tenkte jeg å legge en lakk i mørk eik på for å dempe den gyldne tonen i lakken. Grunnen til at jeg ikke maler disse delene er at jeg er redd dørene da vil ikke være mulig å få opp og igjen. Blir rett og slett for trangt!

 
Her legger jeg på lakken med en god pensel som holder busten samlet :)
 
Dette er nå planen. Skapet males i SOFT SAND, MOTEBRUN S7005-Y50R og denne tapeten på midtdøra. Tapeten er fra HookedOnWalls. Akkurat denne har dessverre gått ut av produksjon, men vi hadde en resterull liggende her da...

To av skuffene er i SOFT SAND og en har jeg malt med INOVA Sølv og fargen WIND. Denne gir en fin skimmereffekt selv om den ikke er lettest å legge på store flater.


Jeg renset, grunnet, malte og sprayet disse håndtakene og var SÅÅÅÅÅ fornøyd! Helt til jeg skulle skru de på - passet jo ikke..... :/ 

Åffår det da, tenkte jeg????  

NEEEIIIII - jeg har jo tatt Heidi sine og hun driver med en liten SVART kommode... Det hender vi jobber litt fort her i sjappa og dobbeltsjekke det gidder vi ikke!!!


Da var det bare å begynne på nytt da...
Rense, grunne og male....


To av de blir mørke og et blir lyst
  

....for så å sprayes med felglakken som gir en såååå fin skimmereffekt


Begynner å ta form :)


Tapeten på plass


 Brusha på litt INOVA sølv på dørdekoren.....
-effektmaling fra Nordsjø


....men sitter her og lurer på om jeg syns det ble noe fint....
Nææææii syns ikke det. Ble bare møkkete det!
Må nok males dekkende med INOVA Sølv 

Et strøk til så blir dette fint :)

Her har jeg satt på de riktige håndtakene
 

Når skapet ble så fint utenpå så var ikke disse hyllene noe fine og sette ting på. Legger på litt lakk i mørk eik her også - det holder med et strøk :)


Finfint ble det!


 ... men nå ble skuffene kjedelig.... 
Er're mulig - blir jo aldri ferdig når jeg holder på sånn..... :p


Ble tapet nedi de å da.... 


Finfine nøkler som hører til skapet og med litt ekstra stæsj på de så ble det lekkert!

Tamtarratam - FERDIG!


Skapet er allerede solgt og på plass ute hos kunde.
Vi er heldige som har så masse flotte kunder som gir oss tilbakemelding på fornøyde kjøp :)


Latskapet lenge leve i det Dahlske hjem!

So long, 
Trude

12 kommentarer:

 1. Wow! Det ble jo så utrolig lekkert! :) Godt valg! :)

  SvarSlett
 2. Nydelig skap!!!! Jeg må begynne å jakte på et slikt skap!!!! Mangel på oppbevaring er et stadig tilbakevendene problem i vårt hus. Men nå har jeg vært på knatterudfjellet å kjøpt meg et par bokser med interiørmaling. Dama var tydeligvis ikke vant til å selge maling i knalle farger, for hun måtte liksom kommentere fargevalget mitt!!!! Rich Olive og Royal Purpur. Ellers var det dårlig med utvalg i spraylakk, uhuuuu. men jeg så noen bokser med sølv og gull lakk!!!! Jeg tror det må damer til for å ha et slikt utvalg som dere operer med:DDDDD For dama bak skranken sa at de solgte mest til byggefirmaer. Ille om jeg må kjøre helt til Hønefoss for å få litt malingsstæsj....... Klemz grethe

  SvarSlett
 3. Hærlighet dere er kreative :) Har akkurat blogget et gammelt skap jeg har malt ;) Men det er helt hvitt :D Brukte bengalakk så det skinner iallefall...Trenger inspirasjon til hva jeg skal gjøre med det inni...:)
  Klem Tove

  SvarSlett
 4. Hei!
  Så nydelig det ble, kjempekreativt! Har et lignende skap, med skuffer på rekke under skapdørene, men det hadde svigermor allerede malt hvitt før vi overtok, sånn er det.
  Ha fortsatt en "latskapelig" dag.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 5. Fy flate for en jobb, og fy flate så lekkert det ble! Flinke dere er:)
  Klem

  SvarSlett
 6. Her er det lagt ned mange timer med jobb, helt imponerende!!! Kjempeflott!! Dere er virkelig inspirerende damer :)

  SvarSlett
 7. Nice baby! ;)
  Gudameg, det er så mye jobb! Du virker så målrettet og strukturert.

  Jeg holder på med et (mye mindre) prosjekt selv, og synes liksom det aldri er noen ende på alt mikk, makk småting som må fikses til "slutt". Det er liksom:"åja, her var det noe. Åja, der var det noe. Å!åååå! Der og ja..."

  SvarSlett
 8. Hei,
  For et flott skap det ble, og dere har en kjempeinspirerende blogg som jeg kommer til å følge videre:-)

  Guro

  SvarSlett
 9. Åh så kult, vakkert og spesiellt. Yes, you did it again. Flinkis(er)
  God natt fra meg
  Randi

  SvarSlett
 10. Hei. Er ikke lenge siden jeg oppdaget bloggen deres, men det jeg har sett er veldig inspirerende... her er det mange fine tips og ta med seg for en hobbyoppusser. Elsker å pusse opp gamle møbler (finner mye på renovasjonen) Jeg har aldri tenkt på min interesse som noe levebrød, men med den interessen jeg har for oppussing og interiør generelt ser det ut som om hobbyen min kan bli en ekstrainntekt.
  Det skal være gøy og interessant det man holder på med i hverdagen. Det skal gi energi og entusiasme...som bidrar til at livet blir fullkomment! Alle gjøremål i livet er med på å skape et innholdsrikt og spennende liv. Selvfølgelig er det ting i livet man må gjøre selv om man ikke har lyst...men dette mener jeg blir lettere å fullføre hvis man kan få holde på med det man brenner for...det som er nettopp deg! Dette ble jo nesten en hel dagbok...men blir så ivrig når jeg ser mennesker som dere...som skaper noe...det dere tror på ...det dere står for. Og det siste skapet...ja har ikke ord for hvilken fremgangsprosess du måtte være i underveis...og resultatet kan jeg bare bøye meg for! Fantastisk! Jeg kan også starte med ett prosjekt og på forhånd ikke vite hva sluttresultatet blir...men så har jeg desverre ikke tålmodighet til å gjøre ting helt ferdig! Der har jeg noe å lære av dere! Ønsker dere en fortsatt god sommer og lykke til videre i deres iver i å skape noe nytt! . Klem fra Elin:-)

  SvarSlett