Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

torsdag 14. oktober 2010

Sukkersøt rosa kommode for små prinsesser

Etter flere prosjekter av litt større møbler som ble til flotte nye utgaver så hadde jeg lyst til å lage en sukkersøt kommode el nattbord. Med to små jenter i hus ble valget klart fort - den må være skikkelig rosa og søt :)
Utgangspunktet - som du finner nesten overalt...


Hmmm blir nok noe i disse baner ja
PIP-tapet på skuffeneRensing av møbler som skal males er viktig for å fjerne alle gamle rester av såpe og fett
Etter vask legges det et strøk med heftgrunn.Skuffene ferdig tapetsert med PIP fra Eijffinger
oooohhhh blir så fint så :)Toppen av kommoden legger jeg sommerfugler med sjablong i knallrosa. Jeg brukte en svampebit som duppes i maling og så fjernes nesten all malingen igjen før det dyttes over sjablongenFerdig resultat :)

Passer som liten kommode eller nattbord på prinsesserommet... kanskje et lite julegavetips..
Originale håndtak i messing som er slipt over med sandpapir


Solgt.


Sukkersøt hilsen fra
Trude

13 kommentarer:

 1. Den ble superfin :-)
  Bruker dere kun oljemaling på slikt? -og bør man legge et strøk med klarlakk oppå motivet på toppen, for at det skal være mer holdbart?

  Hilsen Tove Mette

  SvarSlett
 2. Så skjønt:DDDDD Liker tipsene deres:DDDD Klemz

  SvarSlett
 3. Såå søt den ble? Ja, denne smelter nok et lite pikehjerte vil jeg tro...
  Gleder meg over alle tipsene og idèene dere deler med oss...

  SvarSlett
 4. Åhhh...så innmari nydelig!!!!
  Virkelig en flott blogg dette!! Er så glad jeg fant dere :)

  God natt :)

  SvarSlett
 5. Denne er det brukt vannbasert maling fra Nordsjø på. (Blankett) Denne er ikke utsatt for slike krittstriper (eller blyantstriper, om du vil) som Jotun sin er. Om dere har brukt denne og sliter med dette så kjøp en boks med Wipes m sitrusrens. Denne tar de vekk "hur enkelt som helst". Husk at når du bruker vannbasert til slikt, så må det få tørke godt mellom hvert strøk, for å unngå myk malingfilm og at den sitter dårlig i bunn. En kan bruke gulvmaling på møbler som trenger litt ekstra sterk overflate.
  Mvh Heidi

  SvarSlett
 6. Fy søren så flink du er. Synes det er veldig stor forskjell på deres proffe behandling av møbler og mine litt mer famlende forsøk...
  Forøvrig synes jeg de 'vannbaserte oljemalingene' (et paradoks i seg selv) er kjempefine. De tørker i løpet no time og den dekker godt. De overflatene som trenger ekstra holdbarhet spraylakkerer jeg som regel og dette funker helt fint.
  Kan jeg få spørre om dere selger møblene dere fikser opp i butikken, eller er det andre steder jeg kunne ta en titt? Synes dere lager så mye fint!

  SvarSlett
 7. Takk takk :) Når det gjelder møbler som trenger litt ekstra beskyttelse ville jeg heller bruke vannbasert gulvmaling på møbelet. Når man lakkerer oppå vil man endre fargen og er ikke alltid heldig syns jeg da..
  Møblene selger vi i butikken, men de står som regel ikke veldig lenge.. :) Bare å ta en tur hvis du er i nærheten - ingen kjøpepress her. Lov å bare ta en titt.
  God helg fra Trude :)

  SvarSlett
 8. Hei igjen!!! Julia er en West Higland white terrier, såkalt Westie. Er helt like Cairn terrier, men er hvit i stedet fort sort, grå, beige. Nydelig hund, og herlig rase. Gneldrer litt, men er veldig kosete og trofast hund. Klemz

  SvarSlett
 9. Hei:)
  Et par spørsmål. Har en nesten lik kommode som skal pusses opp. Lakken er veldig sprukken eller krakkelert!? Må jeg pusse den helt ned for at sprekkene ikke skal sprekke opp den nye malingen?
  Og, når dere tapenserer. Lakker dere oppå tapeten også for å få den ekstra holdbar, eller er den bare limt på med tapetlim?

  Henriette

  SvarSlett
 10. Heisann - det er viktig å pusse el skrape vekk det som er løst. Legg på et strøk med vannbasert heftgrunn. Nå vil du se om du evnt må sparkle noe før du legger to toppstrøk i den fargen og glansen du ønsker. Jeg har ikke lakket på toppen av tapeten. Dersom det hadde vært på bruksområder som bordplater el på toppen av kommoden ville jeg nok lakket den.

  Lykke til fra Trude :)

  SvarSlett
 11. Kjempelekker! Utrolig forskjell! :) Gleder meg til å vise det frem neste onsdag! :D

  Tusen takk for bidrag ;)

  SvarSlett
 12. Heia! :)

  Denne ble vist frem i januar, så jeg ser om jeg kan finne noe annet å vise i kveld. ;)

  SvarSlett
 13. Jobber med en ny sak i samme rosafargen som snart kommer..... :)

  trude

  SvarSlett