Sider

Bruk gjerne elementer fra bloggen vår på egne sider.

Denne bloggen er ment som inspirasjon og vi deler gjerne ideer og bilder med andre. Vi håper selvfølgelig at dere linker til oss ved bruk av ting fra vår blogg, men dette er helt opp til dere.
Enjoy!

Følg oss også på Instagram! @malingsdamene

malingsdamene

malingsdamene
Maleriet fargehandel, Hønefoss.

torsdag 13. mai 2010

Dekorer et møbel med avispapir.

Heidis galskapsprosjekt...

Vi hadde tidlig i vår et lite prosjekt i butikken hvor vi fornyet gamle gyngestoler med forskjellige effekter.

Her kommer litt info om det å dekorere et møbel med avispapir.

1)Først grunner du møblet med en heftgrunning. Dette for å få avispapiret til å feste godt på underlaget. Bruk gjerne en akrylbasert grunning. Siden min stol var helt ubehandlet så grunnet jeg med en primer fra Owatrol.2) Når du skal legge avispapir på et møber så må du fukte papiret ved å dra det gjennom et vannbad. (duppe det i vann og legge det på et håndklede) Papiret må være fuktig når du legger det på for at det ikke skal bulke seg i limet. Bruk et bordelim/våtromslim for tapet. Du pensler limet på og bare legger papiret på plass. Ikke vær redd for å smøre lim over på papir som allerede er lagt på møblet. Dette blir gjennomsiktig når det tørker.


Det er selvfølgelig mye jobb når du velger et møbel med så mye profiler og runde former som jeg har valgt her.


Når papiret er tørt så lakker du 2 strøk over møblet med en akrylbasert gulvlakk. Etter første strøket pusser du lett over hvis det blir noen kanter på papiret.


Her ser du det ferdige resultatet.

Vi hadde en omtale i Ringerikes blad om dette prosjektet. Link til dette finner dere her:3 kommentarer:

 1. Kult! Jeg har vinylgulv på kjøkkenet som jeg ønsker å dekorere med avispapir... crazy prosjekt mener sikkert mange- men fullt mulig mener jeg! Noen tips til fremgangsmåte eller kan jeg følge samme fremgangsmåte som dere brukte til gyngestolen? Planlegger selvfølgelig å lakkere over ihvertfall 4 ganger for ekstra slitebeskyttelse. Oppdaget bloggen deres først nå i kveld, og dere har klart å motivere en litt sliten tobarnsmor til å tenke at selvfølgelig har jeg tid til å pusse opp litt her og der hjemme- tida må bare prioriteres riktig :)

  SvarSlett
 2. Får håpe du ser svaret her Anonym. Hvis du har et hardt vinylgulv (uten friksjon) så kan dette funke. Rens gulvet godt, for så å grunne et strøk med heftgrunning (vannbasert) La denne herde minst et døgn. Bland gjerne grunninga i "avispapirfarge". Bruk overlappslim når du skal feste pairet. Du må dra det gjennom et vannbad før du legger det i limet. (slik at papiret er fuktig) ikke vær redd for limsøl oppå papiret. Dette blir usynlig når det tørker. Når det er tørt ruller du lett et strøk med lakk. (ikke jobbe lenge med den for da sklir trykksverten ut) Så lar du det tørke før du sliper lett over med 180 papir slik at du får tatt papirfiber som har reist seg litt, for så å kjøre minst 4 strøk med lakk på toppen. Kjør så mye lakk at overganger på papiret blir borte. Om du gjør dette så MÅÅÅÅ vi få bilder. (asmaleriet@gmail.com)

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. ja ja, ser jeg hadde skrevet det meste før ;)Er en stund siden jeg la ut dette greiene her. HA ha.

  Da har du fått det inn dobbelt da ;)

  SvarSlett